Iowa Caucus Quiz: Which Candidate Said It?
Printer-friendly versionPDF version
a a
 
Type Size: Small
The Fiscal Times
January 3, 2012

All eyes are on Iowa tonight, where an entrance survey of early arrivers at the caucuses suggested that Mitt Romney, Ron Paul and  Rick Santorum were in the top tier of vote getters. That’s according to the Associated Press on Tuesday at about 8 p.m.

But just before the caucuses began, the candidates got in their last shots, their final appeals, their parting words to voters across the Hawkeye State as well to Americans everywhere.

The Fiscal Times has rounded up some of their most recent statements, predictions and prognostications. Can you guess which candidate said what? (Answers below – but don’t peak!)

  1. “The idea that one or two states is going to decide who the next nominee for the Republican Party is just, you know, that’s not reality.”

    a) Rick Perry
    b) Ron Paul
    c) Rick Santorum

  2. “I’m fairly convinced we have a strategy that Romney will find very, very hard to deal with.”

    a) Ron Paul
    b) Newt Gingrich
    c) Rick Santorum

  3. “Does anyone know the name Kelly Clarkson?”

    a) Michele Bachmann
    b) Mitt Romney
    c) Ron Paul

  4. “People want to know your core. I haven’t been on three sides of all the issues.”

    a) Ron Paul
    b) Jon Huntsman
    c) Newt Gingrich

  5. “This is Concord. This is Omaha Beach. This is going up the hill, realizing that the battle is worthy. This is about sacrifice. Every man and woman has sacrificed your time, your treasure, your reputation.”

    a) Michele Bachmann
    b) Rick Perry
    c) Mitt Romney

  6. “All of you have been drowning in negative attack ads. None of them have come from me.”

    a) Newt Gingrich
    b) Rick Santorum
    c) Jon Huntsman

  7. “I look forward to building on our momentum from Iowa to again defy expectations in New Hampshire.”

    a) Rick Santorum
    b) Newt Gingrich
    c) Michele Bachmann

  8. “[Democrats will] poison the American spirit by pitting one American against another and engaging in class warfare. I believe in an America that is one nation under God, and I will keep it that way.”

    a) Rick Santorum
    b) Mitt Romney
    c) Rick Perry

  9. “I defend the Constitution.”

    a) Michele Bachmann
    b) Jon Huntsman
    c) Ron Paul

  10. “It’s a long road. I expect people to come after me. And if I do well here, I’ll have a target painted on me… And, you know, if I can’t stand up to that, I shouldn’t be the nominee.”

    a) Ron Paul
    b) Mitt Romney
    c) Michele Bachmann

  11. “We think people are going to be very surprised with what the vote is tonight. We’re confident… This is the opening chapter. Tonight is the first vote. We’ve got a long road to go.”

    a) Rick Perry
    b) Michele Bachmann
    c) Rick Santorum

  12. “They’re sharp enough [my elbows] to get to where we need to be.”

    a) Ron Paul
    b) Mitt Romney
    c) Jon Huntsman

  13. Sources: AP; CNN

    Answer Key:
    1-a; 2-b; 3-c; 4-b; 5-b; 6-a; 7-a; 8-b; 9-c; 10-b; 11-b; 12-c

Managing Editor Maureen Mackey oversees scheduling and work flow and also writes and edits features and reports on a wide array of subjects. She spent more than 20 years as a senior book and features editor at Reader’s Digest.